Työkaverit muistavat Annikan lämpimänä ja inspiroivana kollegana

03.06.2018

Annikan poismenosta on jo kulunut yli kuukausi, mutta meidän työkavereiden on edelleen kovin vaikea ymmärtää tapahtunutta todeksi. Tuntuu siltä, että Annika voisi milloin tahansa astua ovesta sisään ja tervehtiä meitä leppoisaan tyyliinsä. "Moi moi!", kuului aina ovelta, kun Annika tuli töihin lehmuksenvihreät huivit hulmuten.

Kotouttamisen kentällä Annika oli kaikkien tuntema pioneeri, jonka perehtyneisyydelle ja analyyttiselle otteelle oli paljon kysyntää sekä kehittämistoiminnassa että monissa esiintymisissä. Annika esiintyikin rohkeasti julkisuudessa ja pohjasi sanomansa tutkittuun tietoon. Hän teki työtään suurella sydämellä ja koko persoonallaan. Työssään Annikalla oli aina kirkkaana tavoitteena etnisen yhdenvertaisuuden edistäminen suomalaisessa yhteiskunnassa. Työyhteisö muistaa hänet työlleen omistautuneena, inspiroivana ja lämpimänä kollegana ja laaja-alaisena keskustelijana. Annikan vaikutus suomalaiseen yhteiskuntaan on suuri.

Meille työkavereille Annika oli paitsi kollega myös ystävä. Hän välitti, neuvoi ja tuki työhön ja vapaa-aikaan liittyvissä asioissa. Kiinnostavat matkakohteet, pukeutumistyylit, kierrättäminen, Krunan pikkuputiikit ja viherkasvien hoito olivat kaikki Annikan erikoisaloja - vain muutamia mainitaksemme.

Meillä on toimiston seinällä muutamia kuvia Annikasta. Olemme kuluneiden viikkojen aikana pysähtyneet monet kerrat niiden äärelle muistelemaan Annikan kanssa kokemiamme asioita. Kaipaamme suunnattomasti Annikan loistavaa huumorintajua ja hersyvää persoonaa.

Työkaverit TEM:n kotouttamisen osaamiskeskuksesta ja maahanmuuttajien kotouttaminen -ryhmästä